Mario Marionov - Фотограф-художникКазвам се Марио Маринов и с фотография се занимавам от 12-годишна възраст. Професионално образование получих в Техникум по поли­графия и фотография – специалност фотография, която завърших с отличие. Знанията и уменията си развих в рекламна къща ФОРЕК и през 1979 на Държавна промоция бях удостоен със званието “Фотограф-художник”. Членувам в Национално Сдружение Фотографска Академия от създаването й.

От 1992 година имам собствена фирма и работя като фотограф-художник в областта на рекламата. От участия във фотографски конкурси, изложби и салони съм отличаван с редица награди.

Особено ценна за мен е наградата от Първия национален младежки фотоконкурс през 1973 г., присъдена ми от изтъкнатия фотограф-художник Владимир Димчев. Гордост за мен са и сребърният медал от Краковския фотосалон за портрет и акт “Венус 87”, както и първа награда за цветна фотография в международния фотоконкурс “Музика в обектива” – 2004 г.

За повече информация предлагам уводната статия на блога. Също така може да посетите моята интернет страница или галерията ми на художествена страница DeviantArt.

Марио Маринов - Рекламна Фотография

Марио Маринов @ DeviantArt